Geluidsisolatie

AKOESTISCHE ISOLATIE

Advies voor de meest effectieve geluidsisolatie

Akoestische isolatie, ook wel geluidsisolatie genoemd, is een veel voorkomende vraag. Hiervoor is geen eenduidige oplossing. Dit is geheel afhankelijk van uw situatie.

Geluid wordt overgebracht door de lucht maar ook door de constructie. Belangrijk om te weten wat bij u de situatie is. Onze specialisten bestuderen de bestaande situatie goed. Vervolgens wordt een voorstel uitgewerkt.

Duurzame isolatiematerialen is het uitgangspunt

Voor de oplossing wordt altijd gebruik gemaakt van duurzame materialen. We gebruiken hierbij biologische materialen zoals cellulose, kurk en hennep. Ook duurzame akoestische panelen van bv. Acoustix en Fermacell kunnen worden aangeboden.

Constructieve geluidsisolatie oplossingen

Oplossingen zitten niet enkel in ontkoppeling van vloeren/wanden/plafond. Er wordt ook gekeken naar extra isolatiemaatregelen. Bijvoorbeeld isolatie voor geluidsabsorptie. Maar ook een “Box in Box” principe voor als er zware eisen worden gesteld.

Het Panterre Acoustix paneel

De Panterre Acoustix paneel is een innovatieve oplossing. Het is vervaardigd uit een mengeling van twee grondstoffen. Gerecycleerd papier en een plantaardig vezel. De basis is dus cellulose. Deze wordt verstevigd met het plantaardige vezel. Dit leidt tot een stevig paneel dat uniek is in zijn soort. Het heeft uitzonderlijke mechanische en akoestische eigenschappen.

Fermacell beplating

FERMACELL gipsvezelplaten bestaan uit gips en papiervezels. Deze worden gewonnen uit een recyclingsprocedé van afvalmaterialen. Deze twee natuurlijke grondstoffen worden op een computergestuurde productiestraat tot platen geperst. Dit gebeurt onder hoge druk en alleen met toevoeging van water. Er worden geen andere, chemische, bindmiddelen gebruikt. Het resultaat is een stabiele en reukneutrale plaat. Dit is een innovatief en ecologisch verantwoord productieproces. Uiteraard met uiterst strenge kwaliteitscontroles (o.a. ATG).

Fermacell platen zijn:

  • Geluidswerend
  • Vochtbestendig
  • Brandwerend
  • Stootvast
  • Extreem belastbaar