Isoleren met hennep

Hemp

Hoogwaardige isolatie met hennep

Bent u op zoek naar geluidsisolatie en isolatie met een hoog themisch rendement? Dan is hennep isolatie uitermate geschikt. Hennep kan worden toegepast voor de isolatie van vloeren, muren en daken van bestaande of nieuwbouw woningen. Isoleren met hennep zorgt voor een mensvriendelijk en gezond leefklimaat!

Samengesteld uit plantaardige vezels, vormt het isolatiemateriaal hennep de oplossing voor een hoogwaardige natuurlijke isolatie van uw woning! Het is samengesteld uit plantaardige vezels. Het is  bewezen dat hennep voor een hoog thermisch rendement (λ = 0,040) zorgt. Het biedt een optimaal comfort in zowel zomer als winter en zorgt tevens voor een aangename akoestiek.

Voordelen van Hennep isolatie

Hennep isolatie, brengt veel voordelen met zich mee. Het voordeel van hennep is dat het geen schadelijke stoffen bevat. Hennepvezel heeft goede vochtopname- en verdelingseigenschappen.  Hiermee wordt een optimale vochtregulatie bereikt. Daarnaast bevat hennepvezel geen eiwitten. Hennep hoeft dus geen chemische behandeling te ondergaan tegen motten en kevers. Het isolatiemateriaal is ook brandvertragend. Een aantal voordelen van hennep isolatie op een rij:

• een goede warmte- en koude isolatie
• positieve invloed op het vochtgehalte binnenshuis en daarmee het leefklimaat
• een ecologisch verantwoord product
• het is schoon en is stofarm te verwerken
• een goede akoestische werking